Menu
Winkelwagen

Bio-PE stretchfolie

Wat zijn de voordelen van bio-PE stretchfolie?

  • Past op reguliere wikkelaars en afrollers
  • Geeft het MVO-beleid van jouw organisatie een boost
  • Bespaart op de Co2 uitstoot
  • Kan samen met regulier plastic volledig gerecycled worden

 

Wat is bio-PE stretchfolie?

Het wikkelen van folie om pallets, dozen en producten met handstretchfolie of machinefolie kan vanaf nu met een duurzaam alternatief.

Deze bio stretchfolie van bio-PE is voor 60% uit hernieuwbaar en biologisch materiaal gemaakt, namelijk suikerriet. Omdat suikerrietplanten tijdens de groei maar liefst 2,5 kilo CO2 opnemen (per kilo suikerrietafval), is elk product gemaakt van dit groene bio-PE winst voor het milieu.

Na gebruik kan deze folie samen met het overige plastic afval 100% gerecycled worden. Bio-PE is namelijk chemisch identiek aan traditionele (minder duurzame) PE. De grootste winst is de verlaging van het gebruik van fossiele grondstoffen en het gebruik van hernieuwbare grondstoffen. 

Ondanks dat deze folie bio-based is wil dat niet zeggen dat deze folie composteerbaar, bio-degradable of biologisch afbreekbaar is. Hij dient dus met het overige plastic in de afvalstroom mee te gaan.

De kwaliteit van deze folie is zo goed dat we hem zelf ook gebruiken.

 

Hoe laat ik mijn duurzame keuze zien aan mijn klanten?

Attendeer klanten op het feit dat er gekozen is voor een duurzame variant stretchfolie met een groen gekleurd etiket. Te vinden onder art.nr. 547430 met de tekst ‘This bio-PE film is 60% biobased’. Laat zien dat jouw organisatie MVO en duurzaamheid belangrijk vindt door iedere ingesealde pallet of product te markeren met dit etiket. Het etiket kan samen met de folie (en ander regulier plastic afval) gerecycled worden.

 

Zelf uitproberen?

De kwaliteit van deze folie is zo goed dat we hem zelf ook gebruiken. Wij zijn dus al overtuigd. Zelf ook de duurzame folie proberen en de kwaliteit ervaren? Vraag dan een gratis proefrol aan via het contactformulier.

 

Bestel Direct