• Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd!
  • Gratis levering vanaf € 250

Bio-PE stretchfolie

Bio-PE stretchfolie

 

Wat zijn de voordelen van bio-PE stretchfolie?

 

Wat is bio-PE stretchfolie?

Het wikkelen van folie om pallets, dozen en producten met handstretchfolie of machinefolie kan vanaf nu met een duurzaam alternatief.

Deze bio stretchfolie van bio-PE is voor 60% uit hernieuwbaar en biologisch materiaal gemaakt, namelijk suikerriet. Omdat suikerrietplanten tijdens de groei CO2 opnemen, is elk product gemaakt van dit groene bio-PE winst voor het milieu. Per rol handstretchfolie is er 9,3kg CO2 uit de lucht opgenomen, dit loopt op tot maar liefst 57,2kg CO2 per rol machine stretchfolie.

Na gebruik kan deze folie samen met het overige plastic afval 100% gerecycled worden. Bio-PE is namelijk chemisch identiek aan traditionele (minder duurzame) PE. De grootste winst is de verlaging van het gebruik van fossiele grondstoffen en het gebruik van hernieuwbare grondstoffen. 

Ondanks dat deze folie bio-based is wil dat niet zeggen dat deze folie composteerbaar, bio-degradable of biologisch afbreekbaar is. Hij dient dus met het overige plastic in de afvalstroom mee te gaan.

 

De kwaliteit van deze folie is zo goed dat we hem zelf ook gebruiken.

 

Hoe laat ik mijn duurzame keuze zien aan mijn klanten?

Attendeer klanten op het feit dat er gekozen is voor een duurzame variant stretchfolie met een groen gekleurd etiket. Te vinden onder art.nr. 547430 met de tekst ‘This bio-PE film is 60% biobased’. Laat zien dat jouw organisatie MVO en duurzaamheid belangrijk vindt door iedere ingesealde pallet of product te markeren met dit etiket. Het etiket kan samen met de folie (en ander regulier plastic afval) gerecycled worden. 

 

Interesse of vragen?

De kwaliteit van deze folie is zo goed dat we hem zelf ook gebruiken. Wij zijn overtuigd! Zelf ook de duurzame folie proberen en de kwaliteit ervaren? Neem contact met ons op via het contactformulier.

 

Bestel Direct

 

Winkelwagen
Afrekenen