• Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd!
  • Gratis levering vanaf € 250

Doorbelasten Afvalbeheerbijdrage Verpakkingen en SUP-opslag

Vanaf 1 januari 2023 wijzigt de toepassing van het begrip 'producent of importeur', op voorspraak van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het inzamelen en recyclen van plastic verpakkingen in het zwerfafval wordt bekostigd met deze Afvalbeheerbijdrage Verpakkingen. 

Door de wijziging wordt Moonen Packaging vanaf 2023 als importeur verantwoordelijk voor de afdracht van de afvalbeheerbijdrage van verkooppuntverpakkingen. Ter indicatie: dit houdt in dat we o.a. op bepaalde plastic verkooppuntverpakkingen €1,05 / kg afvalbeheerbijdrage aan u doorbelasten. Alle actuele tarieven per materiaal vindt u op de website van Stichting Afvalfonds

Daarnaast treedt een opslag op SUP artikelen van €2,30 / 1000 stuks in werking. Gezien de impact van deze maatregelen zijn wij genoodzaakt de heffingen, indien van toepassing, aan u door te belasten.

U vindt de hoogte van deze heffing voor leveringen vanaf 16 juli 2023 separaat op uw factuur.

Meer informatie over de wijzigingen vindt u op onze website onder het kopje Wet- en Regelgeving: Single Use Plastics (SUP) en Stichting afvalfonds Verpakkingen.

Wij informeren u graag over de mogelijk duurzame oplossingen die wij bieden.

Heeft u verder vragen? Neem gerust contact met ons op via 0495-581730 of info@moonenpackaging.com.

 

Winkelwagen
Afrekenen