• Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd!
  • Gratis levering vanaf € 250

Gewoon, een groen(ere)* doos

Ze zien er bijna hetzelfde uit als ‘normale’ dozen. Ze zijn net zo sterk, maar wel een stukje beter voor de wereld: graskarton dozen. Dozen die deels bestaan uit gras en daardoor veel beter zijn voor het milieu. En dat met dezelfde functionele eigenschappen.

Wat is graskarton?
Graskarton bestaat uit laagjes graspapier met als grondstof gras. Een relatief nieuwe techniek die steeds populairder wordt. Logisch. Graspapier heeft namelijk veel duurzame voordelen:

  • Gras groeit overal, razendsnel. Je kunt het meerdere keren per jaar oogsten en het hoeft niet speciaal geteeld te worden. Vergelijk dat maar eens met een boom.
  • Het vermindert het gebruik van hout.
  • Gras is lokaal beschikbaar. Hierdoor voorkom je lange ritten naar de verwerkingsfabriek en bespaar je dus CO2.
  • Graspulp kun je maken zonder chemische stoffen in tegenstelling tot het produceren van standaard papier.
  • Het is een restproduct van moeder natuur. Waar we het anders zouden verbranden of composteren, wordt het nu gebruikt voor een duurzame verpakking die de grondstoffencirkel sluit.
  • Door de keuze van grasvezels in plaats van gerecycled papier bespaar je bij de productie tot 85% aan water, 33% aan energie en tot 39% aan CO2-uitstoot*.

* gebaseerd op een LCA uit januari 2021 en van toepassing op 100% ruw materiaal

Graskarton is volledig recyclebaar en voldoet aan de EN13432:2000-12 norm voor composteerbaarheid. Een groene keuze die de impact op afvalstromen minimaliseert.

Duurzaam detail:

Met onze onafhankelijke tool Pickler kunnen we precies berekenen hoeveel groener de graskartondoos is in vergelijking met jouw huidige assortiment. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met een van onze accountmanagers. 

Hoe wordt het gemaakt?
Het begint met het oogsten van gras. Vervolgens wordt het gedroogd, gemaald en geperst tot pellets. Deze pellets worden vermengd met andere materialen, zoals houtvezels of traditioneel papier voor de juiste stevigheid. Na het vormgeven en verwerken wordt het nog een laatste keer gedroogd en kan het verder verwerkt worden naar eindproducten, zoals: verpakkingen, dozen of etiketten.

Het gras dat wordt gebruikt voor deze doos is doorgaans afkomstig van graslanden die niet geschikt zijn voor landbouw of veeteelt

Bijzondere eigenschappen

  • Graskarton dozen bestaan voor 30% uit grasvezels en 70% uit gerecycled papier.
  • Zo behouden ze dezelfde stevigheid die je van een normale doos gewend bent.
  • De grasvezel blijft duidelijk zichtbaar. Dit geeft de dozen een uniek en rijk uiterlijk.

Graskarton is volledig recyclebaar en gooi je weg bij het papierafval.

Graskarton bij Moonen
Wil jij meer weten over de mogelijkheden om jouw assortiment te verduurzamen met een groen(ere) doos? Op maat gemaakt en/of gepersonaliseerd? Neem contact met ons via 0495-581760 en we adviseren je graag over de mogelijkheden op of vraag hier jouw sample pakket aan.

Vraag hier uw sample pakket aan

En anders kijk gerust naar onze standaard voorraad via deze link!

Winkelwagen
Afrekenen