• Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd!
  • Gratis levering vanaf € 250

Samenwerking Risse Groep: win-winsituatie voor alle partijen

Moonen Packaging streeft dag in dag uit naar het zijn van een werkgever waar werknemers betrokken zijn en zich met plezier, trots en vertrouwen inzetten met liefde voor onze planeet. Hierbij staat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel en daarom creëren we passende werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doen we in samenwerking met de Risse Groep uit Weert, een netwerkorganisatie die zich richt op het bieden van kansen op werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Warehouse Supervisor Arjan Janssen speelt in deze samenwerking een belangrijke rol. Sinds januari 2022 is hij de schakel tussen de Risse Groep en Moonen Packaging.

Medewerkers Risse Groep een fantastische aanvulling aan ons team

Arjan: “In ons warehouse zijn op dit moment zesentwintig mensen aan het werk. Twee van hen zijn bij Moonen Packaging terechtgekomen via onze samenwerking met de Risse Groep. Deze twee medewerkers verzorgen hier het laden, lossen en het sealen van containers. Het zijn mensen die om verschillende redenen moeite hebben met het vinden van werk dat bij ze past. We vinden het belangrijk om hen een kans te geven om zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Vanuit Moonen Packaging kijken we goed welke taken bij de medewerkers passen en De Risse Groep zorgt hierbij voor de juiste begeleiding. De twee medewerkers die inmiddels aan de slag zijn bij Moonen Packaging zijn een fantastische aanvulling aan ons team en draaien al volop mee.”

PSW-groep mooie extra aanvulling

Sinds kort werkt elke donderdag een groep PSW-medewerkers in het warehouse van Moonen Packaging. PSW staat voor Pedagogisch Sociaal Werk. Deze groep mensen heeft ook een afstand tot de arbeidsmarkt en heeft extra ondersteuning nodig bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Arjan vertelt: “De donderdag-groep krijgt begeleiding op de werkplek. Ze helpen ons met opruimen, het sealen van rolcontainers of het in- en uitpakken van producten. Het werk in ons warehouse is nooit af. We zijn dus erg blij met de PSW-medewerkers die voor ons nu elke donderdag taken uit handen nemen.”

Win-winsituatie voor alle partijen

Het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vraagt om extra tijd en aandacht volgens Arjan, maar dat is het wat hem betreft dik en dubbel waard. Arjan: “We creëren nu een win-winsituatie voor alle partijen. De mensen die bij ons aan het werk zijn via de Risse Groep doen bij ons ervaring op, ontwikkelen zich op allerlei gebieden en maken onderdeel uit van een team. We behandelen hen als volwaardige collega’s en dat maakt dat de mensen het bij ons naar hun zin hebben. Anderzijds zijn we als Moonen Packaging natuurlijk enorm geholpen met de werkzaamheden die deze groep mensen voor ons uitvoert.”

Winkelwagen
Afrekenen