• Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd!
  • Gratis levering vanaf € 250

Paperwise Broodzakken

Paperwise Broodzakken

PaperWise broodzakken met een bioplastic (PLA) venster zijn een milieuvriendelijk alternatief voor plastic en papieren (kraft) broodzakken.


Wat zijn de voordelen van duurzame papieren broodzakken?


Wat maakt deze broodzakken duurzaam?

Deze broodzakken zijn gemaakt van PaperWise, ofwel landbouwafval met een venster van  bioplastic op basis van maïszetmeel. Er zijn dus geen bomen gekapt of fossiele grondstoffen aangeboord om tot deze duurzame zakken voor brood en stokbrood te komen.
De zakken zijn dus 100% biobased en composteerbaar volgens de Europese norm EN13432 welke staat voor industriële composteerbaarheid. Dit is te herkennen aan het kiemplantlogo welke gedrukt staat op de achterzijde van de (stok)broodzak.


Wat is PaperWise papier?

PaperWise vensterzakken zijn gemaakt van de bladeren en stengels die overblijven na de oogst van bijvoorbeeld suikerriet, het betreft dus agrarische restmaterialen. Dit landbouwafval wordt normaal gesproken verbrand, maar het is een uitermate goede grondstof voor papier en karton gebleken. Het aandeel landbouwafval vervangt het aandeel vezels uit bomen in deze zakken. Door gebruik te maken van agrarisch restmateriaal, komen nu van dezelfde landbouwgrond en zelfs van hetzelfde gewas twee producten: voedsel én grondstof voor papier. Bovendien is het productieproces van PaperWise CO2 neutraal. Meer informatie over PaperWise.


Wat is PLA?

PLA is een bioplastic die gemaakt wordt van de snel groeiende maisplant. Het zetmeel uit mais is de duurzame grondstof voor de productie van de glasheldere vensters in deze broodzakken. PLA vensters zijn smaakneutraal, olie-, vocht-, en diepvriesbestendig. PLA is daarmee een ideaal alternatief voor traditioneel plastic, er worden namelijk geen fossiele grondstoffen voor gebruikt maar heeft wel soortgelijke eigenschappen.

 

Bestel direct

 

Winkelwagen
Afrekenen