• Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd!
  • Gratis levering vanaf € 250

Koeldoos

Koeldoos

Gekoeld transport

Sta je voor de uitdaging van het gekoeld verzenden van temperatuurgevoelige producten? Wij hebben de geschikte koeloplossing voor het gekoeld transport van medicijnen en voedingsmiddelen zoals chocolade, sapjes, (biologisch)vlees, verspakketten, kant-en-klaar maaltijden, groenten, fruit en nog veel meer. Onze duurzame koeldoos bestaat uit een golfkartonnen doos die je inricht met TempGuard doosisolatie en vult met Waterpack coolpacks. Het is een eenvoudige en flexibele oplossing om een gekoeld pakket te versturen met pakketpost binnen 24 tot 48 uur. In ons assortiment vind je de juiste verzenddoos, het beste papieren isolatiemateriaal en recyclebare koelelementen voor het duurzaam verzenden van versproducten zoals chocolade, sapjes, verse voeding, etenswaren, medicijnen, diervoeding, (biologisch) vlees, taart, gebak en maaltijdboxen. Het is niet langer nodig om milieuvervuilende EPS boxen in te zetten, want dit is het duurzaam alternatief! Verschillende bedrijven gingen je al voor. Benieuwd naar hun ervaringen met onze duurzame koelverpakking? Lees de ervaringen van online slagerij Beef&Steak.

Alternatief voor polystyreen koeldoos

Bij het gekoeld verzenden van versproducten wordt vaak gebruik gemaakt van EPS dozen ofwel piepschuim isolatie dozen. EPS boxen hebben goede temperatuur resultaten. Helaas biedt dit materiaal heel wat nadelen. Zo geeft het veel volume in opslag of transport en is er een speciale afvalverwerking voor nodig. Dit maakt dat gebruikers op zoek gaan naar alternatieven met goede isolatie kwaliteit en zonder de nadelen. Een geschikt alternatief is een koeldoos met de combinatie van TempGuard doosisolatie en Waterpack koelelementen. Lees onze klantcase daarin deelt online slagerij Beef&Steak haar ervaring met deze koeloplossing voor gekoeld transport. 

Koeloplossing testen?

Wil je testen welke combinatie van verzenddoos, isolatie en koelelementen de gewenste temperatuur binnen en buiten de doos oplevert? Dat is mogelijk! Neem hiervoor contact met ons op!

Voordelen van onze koelverpakking

Producten gekoeld verzenden in onze koelverpakking 

Hieronder beschrijven we stap voor stap hoe je onze koelverpakkingen gereed maakt voor gekoeld transport. 

Stap 1: Kies het juiste formaat doos incl. TempGuard doosisolatie

TempGuard is beschikbaar in 3 formaten, small, medium en large, met als aanvulling een flexibel inzetbare vierkante tussenlegger. De 3 formaten isolatie liner passen het beste in bepaalde formaten golfkartonnen dozen. 
De lange isolatie pads zijn geschikt om in een doos te vouwen tot een stabiele geïsoleerde omgeving. Per isolatiedoos zijn er 2 TempGuard pads nodig. Meer informatie over tempguard > 

Koelpakket Small 25cm3

 

Koelpakket Medium 30cm3

 

Koelpakket Large ca. 38cm3

 

Postpakket verzenddoos

Gekoeld verzenden in postpakketdozen is ook mogelijk. Wij hebben verschillende maten in ons assortiment. Ideaal in combinatie met de TempGuard tussenlegger of formaat S, het materiaal is zo flexibel in gebruik dat er veel mogelijk is. Hieronder een voorbeeld combinatie.

Koel postpakket

 

Stap 2: Voeg een Waterpack koelelement toe

Is het belangrijk dat de producten koel blijven gedurende de verzending, maak dan gebruik van een Waterpack koelelement. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende inhoudsmaten. Het is afhankelijk van een aantal variabelen hoeveel en welke grootte coolpacks er in de doos mee moeten.

 

Stap 3: Plaats producten en sluit de doos met tape

Zodra de doos ingericht is met TempGuard isolatie en Waterpack koelelementen kan de isolerende verpakking gevuld worden met de te versturen producten. Dit kunnen medicijnen zijn maar ook voedingsmiddelen zoals chocolade, sapjes, (biologisch)vlees, verspakketten, kant-en-klaar maaltijden, groenten, fruit en nog veel meer.

Indien er nog extra opvulmateriaal benodigd is, kies dan voor kraftpapier.

Sluit de doos met een goede tape. Met onze tapewijzer helpen we je graag bij het maken van de juiste tape keuze.

 

Naar wens op maat gemaakt en getest

De verzenddoos, waterpacks en doosisolatie zijn allemaal naar wens te bedrukken. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en voorwaarden voor personalisatie.

Hoewel we met deze standaard koelverpakking al de meeste uitdagingen kunnen aanpakken, zijn er soms specifieke eisen die gesteld moeten worden. In dat geval kan Moonen Packaging een oplossing op maat aanbieden. Er kan getest worden met buitentemperaturen en de temperatuur in de doos. Informeer naar de mogelijkheden en voorwaarden.

 

Winkelwagen
Afrekenen