• Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd!
  • Gratis levering vanaf € 250

TempGuard

TempGuard

TempGuard is een recyclebaar materiaal ontwikkeld voor verzending van temperatuurgevoelige producten. TempGuard is een doosisolatie gemaakt van heavy-duty kraftpapier dat een vulling bevat van gerecyclede papiervezels. Dit zorgt voor zeer goede isolatiewaarden. Dit maakt TempGuard in combinatie met een verzenddoos en coolpacks een geschikt alternatief voor thermoboxen. Een traditionele thermobox voor het vervoeren van bederfelijke producten neemt veel ruimte in beslag tijdens opslag en transport en vraagt om een speciale afvalverwerking. Onze koeldozen vormen een perfecte verzendverpakking voor gekoeld transport.

 

 

De voordelen van TempGuard doosisolatie

TempGuard biedt temperatuur zekerheid. TempGuard is een zeer flexibele doosvoering die zo gemodelleerd kan worden om aan de behoefte van een 1- of 2-daagse verzending te voldoen.

Met deze isolatieverpakking maak je gebruik van een kleinere doos en lagere transportkosten. Door de flexibiliteit vouw de doosisolatie zich rond de producten wat zorgt voor kleinere dozen als omverpakking. Dit leidt vervolgens tot lagere transportkosten.

Een isolerende verpakking die bescherming geeft tegen beschadigingen. De TempGuard isolatievoering zorgt dat de doos aan de binnenzijde een extra buffer heeft dat beschadigingen tijdens transport en handling doen voorkomen.

Een isolatiedoos reduceert voedselverspilling tijdens gekoeld transport. TempGuard heeft superieure isolatie eigenschappen waardoor het de temperatuur stabiel weet te houden voor 24-48 uur. Dit maakt het mogelijk dat producten vers geleverd worden en op deze manier voedselverspilling reduceert. 
 

 

 

Wat heb je nodig voor een TempGuard isolatiedoos?

1. Kartonnen doos

De TempGuard pads zijn gemaakt zodat ze precies passen in een vierkante golfkartonnen doos van 250mm3 (S) of 300mm3 (M).

De isolerende verpakking is zeer flexibel en kan daardoor ook eenvoudig in andere dozen of verpakkingen ingezet worden. Naast de pads zijn er ook kleinere TempGuard tussenleggers. Dit zijn losse pads die op allerlei manieren toegepast kunnen worden in kleinere verzenddozen.

 

2. Recycold coolpacks

Om de producten in de isolatiedoos koel te houden kan er gebruik gemaakt worden van Recycold coolpacks. Deze passen perfect bij TempGuard pads omdat ze beide herbruikbaar maar ook recyclebaar zijn. Er zijn dus geen ingewikkelde retourstromen nodig, want de eindklant kan alle materialen eenvoudig recyclen of hergebruiken. Er zijn Recycold gel coolpacks in 200ml, 400ml, 600ml, 800ml.

 

3. TempGuard isolerende pads

Er zijn 4 formaten beschikbaar. Per isolerende verpakking worden over het algemeen 2 TempGuard pads ingezet. Het formaat van de TempGuard pads wordt bepaald door het formaat van de verzenddoos. TempGuard pad S met afmeting 290x800mm, Tempguard pad M met afmeting 340x950mm, TempGuard pad L met afmeting 390x1100mm of de TempGuard tussenlegger met afmeting 305x305mm.

 

 

 

Oplossing op maat

Een koelverpakking op maat vergt het beantwoorden van verschillende vragen. Je gaat bepalen welk formaat verzenddoos je gaat gebruiken en welke TempGuard pads dan het beste passen in jouw verzenddozen. Heb je gel coolpacks voor gekoeld transport nodig? Dan wil je weten hoeveel koelelementen en van welk formaat je nodig hebt. Hiervoor moet je weten welke temperatuur het pakket na hoeveel uur mag hebben. Het is ook mogelijk om de verzenddoos te personaliseren, maar daar stopt het niet. Het personaliseren van gel koelelementen van Recycold is ook mogelijk. Zelfs de TempGuard pads kan je laten bedrukken om een volledig gepersonaliseerde isolatiedoos te versturen. 

Heb je vragen over de perfecte koelverpakking? We helpen graag bij het maken van de juiste keuze voor jou. Neem hiervoor contact met ons op.

Winkelwagen
Afrekenen